Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Krem prawdziwkowy z sherry i mascarpone

Krem prawdziwkowy z sherry i mascarpone
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszny krem ze świeżych prawdziwków zebranych w podhalańskich lasach.

Składniki

250 g Świeże prawdziwki
1 garść Suszone prawdziwki
1 szt. Marchewka
1 szt. Cebula
1.25 l Bulion
2 łyżka Mascarpone
50 ml Sherry
1 szt. Czosnek

Opis wykonania

Suszone grzyby zamoczyc w zimnej wodzie na około 3h. Po tym czasie oddcedzić i dodać wodę z grzybów do bulionu. Cebulę, marchewkę oraz grzyby pokroić w kostkę. W pierwszej kolejności zeszklić cebulę i czosnek następnie dodać marchewkę oraz grzyby, Po około 10minutach podsmażania wlać bulion oraz sherry i gotować około 20 minut pod przykryciem. Po ugotowaniu zawartość garnka zmiksować blenderem na gladką mase. Serwować z mascarpone i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy