Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

krem z sałaty i rzodkiewki z grillowaną krewetka i chipsem z boczku

krem z sałaty  i rzodkiewki z grillowaną krewetka i chipsem z boczku
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
pyszna wiosenno/letnia zupa a do tego dietetyczna ;)

Składniki

1,5 l bulion warzywny przygotowany wcześniej
10 szt. liście sałaty lodowej
1 szt. rzodkiewki 1 pęczek + 2 szt do dekoracji
1 szt. czosnek 1 ząbek
2 g sól i pieprz do smaku
4 szt. krewetka
4 szt. plaster boczku
10 g szczypiorek posiekany
1 łyżka śmietana kwaśna

Opis wykonania

Wywar warzywny zagotować,dodać liście sałaty i całe rzodkiewki oraz czosnek, gotować około 15 min. całość zblendować na krem ( jeśli krem będzie zbyt rzadki dodać łyżkę śmietany i lekko zredukować) doprawić do smaku. krewetki zgrillować, boczek smażyć na suchej patelni lub w piekarniku na chips. zupę wyserwować na talerze ułożyć chips z boczku oraz krewetkę posypać ztartą na grubych okach rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem. wyłożyć łyżkę śmietany. "WŁALA" ;)
Tagi

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawa propozycja

Powiązane przepisy