Krewetki na ostro
3 porcje
15 min
Łatwe
Idealna na piątkowy wieczór ostra przekąska do piwa ;)
Składniki
20 szt. krewetki
1 szklanka jogurt naturalny
1 szczypta kmin rzymski
1 szt. limonka
1 szt. papryka chili
1 szklanka fasola czerwona z puszki
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryka konserwowa ze słoika
1 garść nać pietruszki
1 garść mięta
1 garść kolendra
Krewetki na ostro
Krewetki na ostro
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Krewetki marynuję około doby w jogurcie, kminie rzymskim (szczypta!), limonce (najlepiej wycisnąć i razem z pokrojonymi cząstkami wrzucić do jogurtu) oraz papryczce chili ( posiekana drobno).Następnie grilluję na patelni.
Sałatka : fasola czerwona z puszki, cebula czerwona, papryka konserwowa z puszki, garść mięty, natki pietruszki oraz kolendry, odrobina oliwy i soli. Najlepiej podawać na ciepło.
Komentarze