Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Idealna na piątkowy wieczór ostra przekąska do piwa ;)

Składniki

20 szt. krewetki
1 szklanka jogurt naturalny
1 szczypta kmin rzymski
1 szt. limonka
1 szt. papryka chili
1 szklanka fasola czerwona z puszki
1 szt. cebula czerwona
1 szt. papryka konserwowa ze słoika
1 garść nać pietruszki
1 garść mięta
1 garść kolendra

Opis wykonania

Krewetki marynuję około doby w jogurcie, kminie rzymskim (szczypta!), limonce (najlepiej wycisnąć i razem z pokrojonymi cząstkami wrzucić do jogurtu) oraz papryczce chili ( posiekana drobno).Następnie grilluję na patelni.

Sałatka : fasola czerwona z puszki, cebula czerwona, papryka konserwowa z puszki, garść mięty, natki pietruszki oraz kolendry, odrobina oliwy i soli. Najlepiej podawać na ciepło.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy