Kumpir
![Kumpir](https://akademiasmaku.pl/storage/8142/conversions/kumpir-5339-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Kumpir
Kumpir
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10920/conversions/AHTgjhuxjMJWw3-thumb.webp)
Umyte ziemniaki owiń folią aluminiową, piecz je w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około godzinę lub do momentu, gdy staną się miękkie. Na patelnię z oliwą wrzuć cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj mięso, paprykę chilli, smaż do momentu lekkiego zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem, odstaw. Przygotuj salsę ze świeżych pomidorów, mieszając pomidory, cebulę, sok z limonki i kolendrę (opcjonalnie). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10921/conversions/HMlNBNLYVFVSp3-thumb.webp)
Przekrój ziemniaki na pół, rozgnieć je lekko widelcem, nałóż usmażone mięso mielone i ser. Ziemniaki ułóż na blaszce i zapiecz je w piekarniku nagrzanym do 200°C ok. 5-7 minut do momentu roztopienia sera.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10922/conversions/BxAv2TpBAdGdft-thumb.webp)
Kumpira podawaj z salsą ze świeżych pomidorów.
Komentarze