Kumpir
4 porcje
60 min
Łatwe
Składniki
Wartości odżywcze
Kumpir
Kumpir
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyte ziemniaki owiń folią aluminiową, piecz je w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około godzinę lub do momentu, gdy staną się miękkie. Na patelnię z oliwą wrzuć cebulę i smaż do zeszklenia. Następnie dodaj mięso, paprykę chilli, smaż do momentu lekkiego zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem, odstaw. Przygotuj salsę ze świeżych pomidorów, mieszając pomidory, cebulę, sok z limonki i kolendrę (opcjonalnie). Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przekrój ziemniaki na pół, rozgnieć je lekko widelcem, nałóż usmażone mięso mielone i ser. Ziemniaki ułóż na blaszce i zapiecz je w piekarniku nagrzanym do 200°C ok. 5-7 minut do momentu roztopienia sera.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Kumpira podawaj z salsą ze świeżych pomidorów.
Komentarze