Kurczak gong bao
4 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Kurczak gong bao
Kurczak gong bao
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Składniki na marynatę wymieszaj, dodaj kawałki kurczaka pokrojone w kostki ok. 1 cm. Składniki na sos wymieszaj i odstaw.
Pokrój warzywa na kawałki lub plasterki. Chili pokrój drobno. Szalotki, czosnek i imbir drobno posiekaj. Rozgrzej na płycie grzewczej woka lub głębszą patelnię. Dodaj olej i podgrzewaj do momentu, aż zacznie dymić, dodaj chili i pieprz. Smaż prze chwilę.
Dodaj czosnek, imbir i szalotkę, chwilę smaż. Dodaj zamarynowanego kurczaka i paprykę , smaż do momentu, aż się lekko zarumieni. Danie zalej sosem, całość dobrze wymieszaj, smaż przez chwilę. Na koniec całość posyp dymką i posiekanymi orzechami arachidowymi.
Komentarze