Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Chlebowe kąski

Opis wykonania

To danie wymyśliłam, gdy zostało w domu za dużo chleba. Jedzenia nie powinno się wyrzucać, więc powstały takie oto smaczne kąski!

Z chleba poodcinać skórki. (Skórki kroję w kostkę i robię z nich grzanki do zupy w różnych smakach np. ziołowe, paprykowe..) Każdą kromkę posmarować cienko masłem i przeciąć w pół – formułując kwadraciki lub trójkąciki. Każdą połówkę posmarować farszem (mięsem wyrobionym z majerankiem, solą, pieprzem i 2 posiekanymi ząbkami czosnku) i niewielkim kawałkiem serka (nie może wystawać poza chleb), złożyć. Tak przygotowany kąsek maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej – smażyć na oleju z każdej strony aż się wierzch zrumieni. Doskonale smakują z keczupem:)