Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
To danie wymyśliłam, gdy zostało w domu za dużo chleba. Jedzenia nie powinno się wyrzucać, więc powstały takie oto smaczne kąski!

Składniki

20 szt. czerstwy chleb
250 g mięso mielone
2 łyżeczka majeranek
1 szczypta sól morska
3 szt. czosnek
1 szczypta pieprz
150 g żółty ser tarty
100 g masło
10 łyżka bułka tarta
4 szt. jajka
50 ml olej

Opis wykonania

Z chleba poodcinać skórki. (Skórki kroję w kostkę i robię z nich grzanki do zupy w różnych smakach np. ziołowe, paprykowe..) Każdą kromkę posmarować cienko masłem i przeciąć w pół – formułując kwadraciki lub trójkąciki. Każdą połówkę posmarować farszem (mięsem wyrobionym z majerankiem, solą, pieprzem i 2 posiekanymi ząbkami czosnku) i niewielkim kawałkiem serka (nie może wystawać poza chleb), złożyć. Tak przygotowany kąsek maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej – smażyć na oleju z każdej strony aż się wierzch zrumieni. Doskonale smakują z keczupem:)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych