Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella

kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyczna zupa z kurek najczęściej jest z dodatkiem ziemniaków, ja proponuję ugotować ją z sokiem marchwiowym i serem mozzarella

Składniki

1 łyżka masło
1/2 łyżka oliwa
1 szt. cebula
1 l bulion
250 g kurki
1 szklanka sok marchwiowy
1/2 szklanka mini kulki sera mozzarella
1 łyżka maka kukurydziana

Opis wykonania

W garnku na oliwie i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojone kurki, oprószyć mąką kukurydzianą i prażyć.Wlać gorący bulion, zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować ok. 10 minut. Dodać do zupy mini kulki sera mozzarella i wlać sok marchwiowy i doprawić solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę rozlać do bulionówek i posypać świeżą zieleniną: natką pietruszki, bazylią, koperkiem lub szczypiorkiem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy