kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella
 
                                            4 porcje
Średnie
                    Klasyczna zupa z kurek najczęściej jest z dodatkiem ziemniaków, ja proponuję ugotować ją z sokiem marchwiowym i serem mozzarella
                
                Składniki
1 łyżka masło
                                                            1/2 łyżka oliwa
                                                            1 szt. cebula
                                                            1 l bulion
                                                            250 g kurki
                                                            1 szklanka sok marchwiowy
                                                            1/2 szklanka mini kulki sera mozzarella
                                                            1 łyżka maka kukurydziana
                                                    kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella
kurkowa z sokiem marchwiowym i serem mozzarella
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
            W garnku na oliwie i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojone kurki, oprószyć mąką kukurydzianą i  prażyć.Wlać gorący bulion, zagotować. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować ok. 10 minut. Dodać do zupy mini kulki sera mozzarella i wlać sok marchwiowy  i doprawić solą i  pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę rozlać do bulionówek i posypać świeżą zieleniną:  natką pietruszki, bazylią, koperkiem lub szczypiorkiem.
        
        
            
    
    
    
-thumb.webp) 
                             
                             
                 
                 
     
                     
                     
         
         
         
       
       
       
       
       
      
Komentarze