Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Mini jaglane burgery w pomidorowym sosie

Opis wykonania

Pyszna alternatywa dla wegetariańskich smakoszy, która zaspokoi nawet wybredne podniebienia!

1. Gotujemy kaszę. Po jej przestygnieciu łączymy ją z roztrzepanym jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Formuje mini burgery. 2. Posiekaną czosnek i cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. Gdy składniki się zeszklą dodajemy upartego selera i marchew. Chwilę podsmażamy i dodajemy wcześniej obrany ze skórki i posiekany miąższ z pomidorów. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy sos worcestershire i pozostałe przyprawy. Dusimy przez około 7min. 3. W tym czasie przygotowane wcześniej burgery podsmażamy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju palmowego. 4. Przygotowane mini burgery polewamy sosem pomidorowym, posypujemy mozzarella i świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego!