Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Mini jaglane burgery w pomidorowym sosie

Mini jaglane burgery w pomidorowym sosie
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pyszna alternatywa dla wegetariańskich smakoszy, która zaspokoi nawet wybredne podniebienia!

Składniki

1 szt. torebka kaszy jaglanej
1 szt. jajko
2 garść natka pietruszki
1 szt. cebula
2 szt. ząbek czosnku
2 szt. gałązka selera naciowego
1 szt. marchew
2 szklanka miąższ z pomidorów malinowych
1 łyżka sos worcestershire
1 łyżka sól, pieprz, słodka papryka
2 łyżeczka olej palmowy
1 garść mozzarella

Opis wykonania

1. Gotujemy kaszę. Po jej przestygnieciu łączymy ją z roztrzepanym jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy solą i pieprzem. Formuje mini burgery. 2. Posiekaną czosnek i cebulę podsmażamy na łyżeczce oleju. Gdy składniki się zeszklą dodajemy upartego selera i marchew. Chwilę podsmażamy i dodajemy wcześniej obrany ze skórki i posiekany miąższ z pomidorów. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy sos worcestershire i pozostałe przyprawy. Dusimy przez około 7min. 3. W tym czasie przygotowane wcześniej burgery podsmażamy z obydwu stron na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju palmowego. 4. Przygotowane mini burgery polewamy sosem pomidorowym, posypujemy mozzarella i świeżo posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych