Mule ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.
4 porcje
30 min
Średnie
Zapiekane omułki ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.
Składniki
1 kg Mule
250 ml Śmietana 30%
4 szt. Szynka parmeńska (plastry)
50 g Parmezan
1 garść Kolendra
Mule ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.
Mule ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
1. Szynkę parmeńską kroimy drobno i gotujemy ze śmietaną. Redukujemy o około 40%. Dodajemy świeżą posiekaną drobno kolendrę.
2. Sprawdzamy świeżość omułek i te świeże otwieramy. Do środka wlewamy po łyżeczce z redukowanej śmietany z szynką i kolendrą. Posypujemy każdego omułka szczyptą parmezanu drobno startego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut.
Gotowe, smacznego :)
Komentarze