Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Mule ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.

Mule ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zapiekane omułki ze śmietaną, szynką parmeńską, parmezanem i kolendra.

Składniki

1 kg Mule
250 ml Śmietana 30%
4 szt. Szynka parmeńska (plastry)
50 g Parmezan
1 garść Kolendra

Opis wykonania

1. Szynkę parmeńską kroimy drobno i gotujemy ze śmietaną. Redukujemy o około 40%. Dodajemy świeżą posiekaną drobno kolendrę. 2. Sprawdzamy świeżość omułek i te świeże otwieramy. Do środka wlewamy po łyżeczce z redukowanej śmietany z szynką i kolendrą. Posypujemy każdego omułka szczyptą parmezanu drobno startego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 15 minut. Gotowe, smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych