Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pierogi czekoladowe z białym serem i malinami

Pierogi czekoladowe z bialym serem i malinami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Delikatne ciasto czekoladowe, a w środku słodka masa serowa przełamana kwaśnymi malinami to idealny deser na letnie dni :)

Składniki

0,5 kg ser
7 łyżka kakao
300 g mąka pszenna
3/4 szklanka ciepła woda
1 szczypta sól
250 g maliny
1/4 szklanka cukier
1 łyżeczka cukier wanilinowy
jajko

Opis wykonania

Farsz: Przygotować farsz z sera: ser biały zmieszać z cukrem i jajkiem oraz cukrem wanilinowym. Ciasto czekoladowe: Mąkę przesiać, dodać sól oraz masło, kakao i wodę. Zagnieść i wyrobić gładkie ciasto. Podzielić na kilka części i każdą rozwałkować, a następnie z każdego placka wycinać szklanką małe kółka. Na każde wycięte kółeczko nałożyć farsz, składać na pól i dokładnie zlepić brzegi. W dużym garnku zagotować wodę i posolić i wrzucać po kilka pierożków. Ugotowane pierogi, wyłożyć na talerz i dodać do tego maliny, można je również zmiksować. Smacznego :)

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych