Mus
4 porcje
15 min
Łatwe
Prosty i smaczny mus
Składniki
1 szt. Puszka mleczka kokosowego (tylko stała część)
250 g Mascarpone
1-2 łyżka Cukier trzcinowy
50 g Gorzka czekolada min. 70%
Mus
Mus
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mleczko kokosowe wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia. Mleczko kokosowe (tylko stała cześć) ubijamy z cukrem, dodajemy mascarpone i całość miksujemy na gładką masę. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedną część przekładamy do salaterek, do drugiej dodajemy przestygniętą czekoladę i miksujemy na gładką masę. Tak powstały czekoladowy mus wykładamy na jasną część masy. Wstawiamy do lodówki, aby mus się schłodził. Smacznego :)
Komentarze