Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosty i smaczny mus

Składniki

1 szt. Puszka mleczka kokosowego (tylko stała część)
250 g Mascarpone
1-2 łyżka Cukier trzcinowy
50 g Gorzka czekolada min. 70%

Opis wykonania

Mleczko kokosowe wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestygnięcia. Mleczko kokosowe (tylko stała cześć) ubijamy z cukrem, dodajemy mascarpone i całość miksujemy na gładką masę. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Jedną część przekładamy do salaterek, do drugiej dodajemy przestygniętą czekoladę i miksujemy na gładką masę. Tak powstały czekoladowy mus wykładamy na jasną część masy. Wstawiamy do lodówki, aby mus się schłodził. Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych