Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa

Na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
zupa jest lekka, smaczna i sycąca................SMACZNEGO!!!

Składniki

3 l woda
60 dkg fasolka szparagowa
6 szt. ziemniaki
1 szt. włoszczyzna
2 szt. kostka rosołowa
1 szt. cukinia
3 łyżka masło
1 łyżeczka wędzona papryka w proszku
1 łyżka sól morska
1/2 łyżeczka papryka ostra mielona
1 szt. koperek

Opis wykonania

fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki do garnka, wlać wodę i zagotować wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, dodać kostki rosołowe i gotować z 15 minut dodać pokrojoną na kawałeczki cukinię ze skórką, wsypać kucharka, paprykę wędzoną i ostrą, dodać masło, gotować z 10 minut, dodać na koniec posiekany koperek z natką pietruszki, można podawać ze śmietaną lub jogurtem
Tagi
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Wydaje mi się, że ten przepis jest bardzo uniwersalny.

Powiązane przepisy