Na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa
8 porcje
60 min
Łatwe
zupa jest lekka, smaczna i sycąca................SMACZNEGO!!!
Składniki
3 l woda
60 dkg fasolka szparagowa
6 szt. ziemniaki
1 szt. włoszczyzna
2 szt. kostka rosołowa
1 szt. cukinia
3 łyżka masło
1 łyżeczka wędzona papryka w proszku
1 łyżka sól morska
1/2 łyżeczka papryka ostra mielona
1 szt. koperek
Na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa
Na maśle cukiniowo-fasolkowa zupa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
fasolkę pokroić na kawałki do garnka, ziemniaki obrane pokroić na kawałki do garnka, wlać wodę i zagotować
wsypać włoszczyznę rozdrobnioną w rozdrabniaczu, dodać kostki rosołowe i gotować z 15 minut
dodać pokrojoną na kawałeczki cukinię ze skórką, wsypać kucharka, paprykę wędzoną i ostrą, dodać masło, gotować z 10 minut, dodać na koniec posiekany koperek z natką pietruszki, można podawać ze śmietaną lub jogurtem
Komentarze