Nalewka z jagód goji
4 porcje
60 min
Łatwe
Nalewkę można pić na czczo, przed jedzeniem lub dodawać do herbaty.
Składniki
1 szklanka jagód goji suszonych na słońcu
1 l wódki 40%
4-6 łyżek miodu
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
819.5 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
57 g
Błonnik
19.7 g
Białko
4 g
Sól
0 g
Nalewka z jagód goji
Nalewka z jagód goji
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jagody goji nazywane są owocami długowieczności. Pijąc nalewkę możesz korzystać z ich wszystkich właściwości.
Opis przygotowania:
- Jagody włóż do dużego słoika i zalej wódką.
- Odstaw na 2 miesiące w chłodne miejsce. Nalewkę należy codziennie wstrząsać. Możesz robić to 2 razy dziennie.
- Po 60 dniach odcedź nalewkę, dodaj do niej miód, a następnie przelej do butelki.
TIP
- Miód możesz zamienić na brązowy cukier. Należy go dodać od razu do wódki i owoców.
Komentarze