Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Orecchiette Tricolore że słonecznikilowym pesto

Orecchiette Tricolore że słonecznikilowym pesto
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Włoski makaron "małe uszka" z domowym, wegańskim pesto.

Składniki

100 g Makaron
1 garść Bazylia (liście i łodygi)
1 garść Łuskane pestki słonecznika
1/2 szklanka Oliwa z oliwek
1 łyżeczka Sól
1/2 łyżeczka Pieprz
Tymianek

Opis wykonania

Makaron gotujemy w dużej ilości osolonego wrzątku, wg czasu na opakowaniu. Ja gotuję zawsze 1-2 minuty ktocej, żeby mieć pewność, że będzie al dente. W czasie gotowania makaronu do blendera wrzucam składniki pesto i miksuję na grudkowatą masę. Jeśli pesto okaże się za gęste, dolewam oliwy, do uzyskania odpowiedniej konsystencji lub gotowe pesto rozcieńczam wodą pozostałą z gotowania makaronu. Ugotowany makaron dolewam zachowując około 1/2 szklanki wody z gotowania. Przekładam uszka z powrotem do garnka, dodaję 2-3 czutate łyżki pesto i dokładnie mieszam. W razie potrzeby można rozcieńczyć wodą.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych