Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Ostrygi z Kaszanką i Szalotką

Opis wykonania

Ostrygi z kaszanką na chrupko i a la konfiturą z szalotki

1. Kaszankę wyjmujemy z flaczka, rozdrabniamy np. widelcem i rozkładamy na blasze. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C na 10-15 minut, tak aby kaszanka się zrobiła się chrupka i przyrumieniona. 2. Szalotkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oliwie aż się zeszkli. Następnie dodajemy cukier i wlewamy ocet winny i czekamy aż odparuje. Powinniśmy otrzymać coś na wzór konfitury. 3. Ostrygi otwieramy podwadzając z boku muszli. Do wnętrza ostrygi wkładamy chrupiącą kaszankę i szalotkę. Do dania ewnetualnie możemy podać ćwiartkę cytryny w celu skropienia ostrygi jej sokiem. GOTOWE !!! :)