Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Piękno świeżych owoców zatrzymane w "kropli wody" .

Składniki

0,5 l Woda
15 g Cukier
1-2 g Agar
1 szklanka Owoce (truskawki, borówki itp.)

Opis wykonania

Agar i cukier wymieszać w małej ilości wody. Podnieść temperaturę płynu do 85 stopni lub do wrzenia. Trzymać na wolnym ogniu 5 min. Dodać resztę wody i dobrze wymieszać. Przelać do kulistych miseczek. Po przestygnięciu i lekkim zgęstnieniu dodać pokrojone świeże owoce i wstawić do lodówki na 30 min. Bardzo delikatnie przełożyć na talerzyk, i ozdobić wedle uznania. Gotowe ! ;D
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy