Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami

4 porcje
40 min
Łatwe
4 (Liczba ocen: 6)
Składniki
Wartości odżywcze
Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami
Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Kapustę pokrój w plastry o grubości 3 cm. Rozłóż ja na papierze do pieczenia.
Oliwę z oliwek wymieszaj z czosnkiem, skórką z cytryny i solą.

Sos równomiernie rozprowadź na plastrach kapusty.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do lekkiego zarumieniania (ok. 15–20 minut).
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.


Całość posyp parmezanem i orzechami, zapiekaj kolejne 10 minut do zarumieniania.
Komentarze