Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami

Opis wykonania

Kapusta to jeden z najłatwiej dostępnych w Polsce składników z niekończącą się listą przepisów. Zdrowa, tania idealna jako danie główne lub dodatek do dań. Kapusta pieczona w piekarniku zaskoczy Cię niezwykłym smakiem!

baner reklamowy maszynki do mielenia
Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami - krok 1

Kapustę pokrój w plastry o grubości 3 cm. Rozłóż ja na papierze do pieczenia.

Oliwę z oliwek wymieszaj z czosnkiem, skórką z cytryny i solą.

Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami - krok 2

Sos równomiernie rozprowadź na plastrach kapusty. 

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do lekkiego zarumieniania (ok. 15-20 minut).

Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami - krok 3

Całość posyp parmezanem i orzechami, zapiekaj kolejne 10 minut do zarumieniania.