Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami

Pieczona kapusta z parmezanem i orzechami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4.25 (Ilość ocen: 4)


Do tej potrawy użyjesz:
Kapusta to jeden z najłatwiej dostępnych w Polsce składników z niekończącą się listą przepisów. Zdrowa, tania idealna jako danie główne lub dodatek do dań. Kapusta pieczona w piekarniku zaskoczy Cię niezwykłym smakiem!

Składniki

1 szt. - kapusty
2 łyżki - oliwy z oliwek
1 ząbek - czosnku
- skórka z połowy cytryny
2 łyżki - orzechów włoskich (posiekanych)
2 łyżki - parmezanu
1 łyżka - natki pietruszki posiekanej
- sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
342.8 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
12.2 g
Białko
14.5 g
Sól
2 g

Opis wykonania

1

Kapustę pokrój w plastry o grubości 3 cm. Rozłóż ja na papierze do pieczenia.

Oliwę z oliwek wymieszaj z czosnkiem, skórką z cytryny i solą.

2

Sos równomiernie rozprowadź na plastrach kapusty. 

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C do lekkiego zarumieniania (ok. 15–20 minut).

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.



Bosh Logo
Bosh
3

Całość posyp parmezanem i orzechami, zapiekaj kolejne 10 minut do zarumieniania.


Oceń przepis
Średnia ocen: 4.25, Ilość ocen: 4
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych