Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem
4 porcje
20 min
Średnie
Dania na Wielkanoc zazwyczaj opierają się na jajkach. Nie inaczej jest i w tym przypadku. Wypróbuj jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem.
Składniki
8 szt. jajka gotowane na twardo
1 szt. tuńczyk w puszce
20 dkg ser biały twarogowy
sól
pieprz
Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem
Jajka faszerowane białym serem i tuńczykiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. Kroimy wzdłuż na połówki i wyjmujemy żółtka. Biały ser miksujemy w blenderze, dodajemy do niego tuńczyka z puszki, żółtka i doprawiamy pieprzem i solą. W razie potrzeby można dodać majonez albo śmietanę (ja nie dodawałam). Gotowy farsz przekładamy do rękawa cukierniczego i napełniamy nim połówki białek. Jajka układamy na listkach sałaty i dekorujemy dowolnie.
Komentarze