Pischinger – przepis na wafle
![Pischinger – przepis na wafle](https://akademiasmaku.pl/storage/7889/conversions/pischinger-przepis-na-wafle-5073-single.webp)
15 porcje
30 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Pischinger – przepis na wafle
Pischinger – przepis na wafle
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10193/conversions/TK5fsnhDJ0jVYE-thumb.webp)
Do garnka z grubszym dnem przełóż cukier, płynne mleko, kakao, masło i połamaną czekoladę.
Całość podgrzewaj, mieszając do momentu połączenia składników.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10194/conversions/BfAD1Nr2S9eDNo-thumb.webp)
Masę przestudź i przelej do misy robota kuchennego. Mieszając, dodawaj mleko w proszku. Całość wymieszaj na jednolitą masę, nie zostawiaj grudek.
Na ściereczce ułóż wafel, całość pokrywaj letnią masą, czynność powtórz na każdej warstwie.
Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników i przypraw? Ich dobieranie „na oko” nie zawsze jest dobrą metodą. Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10195/conversions/ny61HmCiJ5Z4Tq-thumb.webp)
Przesmarowane wafle przykryj ściereczką, dla obciążenia możesz na nich położyć deskę.
Odstaw do stężenia na kila godzin lub na całą noc. Po tym czasie pokrój na różnej wielkości kawałki.
Komentarze