Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Placki ziemniaczane z mięsem

Opis wykonania

Masz ochotę na placki ziemniaczane? Wypróbuj te z mięsem i cebulką. Dania z drobiu można przyrządzać na wiele sposób - tutaj drób w formie dodatku do placków ziemniaczanych.

Placki ziemniaczne to jedna z najpopularniejszych potraw w polskiej kuchni. Spróbuj fit wersji z ziemniaków i batatów z indykiem oraz cebulką.

Opis przygotowania:

  1. Ziemniaki i bataty obierz i zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Dodaj 2 bardzo drobno posiekane cebule (jeśli wolisz ziemniaki, batata i cebulę możesz zmiksować w blenderze). Odciśnij nadmiar płynu z masy, dodaj jaja, jogurt, sól i pieprz. Smaż na rozgrzanej oliwie.
  3. Pozostałą cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie razem z czosnkiem. Dodaj mięso pokrojone w kostkę, dopraw solą, pieprzem oraz tabasco i smaż przez około 8 - 10 minut nieustannie mieszając.
  4. Powstały farsz ułóż na plackach ziemniaczanych. Dopraw kolorowym pieprzem

TIP TECHNICZNY

  • Dzięki wielozadaniowemu zestawowi siekającemu 5-w-1 OptiMUM bez wysiłku zetrzesz warzywa na placki. Uniwersalny rozdrabniacz szybko posieka składniki, a Ty z łatwością przygotujesz idealne danie.