Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Pomidory nadziewane orzechami laskowymi, komosą ryżową i świeżym tymiankiem

Pomidory nadziewane orzechami laskowymi, komosą ryżową i świeżym tymiankiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Słodkie pomidory, chrupiące orzechy, cudowna komosa ryżowa i aromatyczny tymianek. Raj dla zmysłów. Danie dobre na wszystko!

Składniki

4 szt. pomidory
150 g komosa ryżowa
1 szt. biała cebula
50 g orzechy laskowe
2 łyżka świeży tymianek
2 łyżka oliwa z chilli

Opis wykonania

Kaszę quinoa ugotować w podwójnej ilości wody, aż wchłonie cały płyn. Orzechy posiekać na mniejsze kawałki, po czym podprażyć na suchej patelni, aż zaczną pachnieć. Uważać, by się nie spaliły. Zdjąć z patelni. Następnie na ostrej oliwie usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Lekko posolić. Dodać kaszę i orzechy. Pomidory umyć i odciąć im wierzch. Przy pomocy łyżeczki wydrążyć środek. Posiekać go drobno i wraz z sokiem dodać na patelnię. Przyprawić tymiankiem i solą do smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewać pomidory. Można podawać od razu lub na zimno.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych