Pyszny porzeczkowiec - domowe ciasto z kwaśną nutą!
12 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Porzeczkowiec
Porzeczkowiec
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misie robota utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Do masy zacznij dodawać jajka, mąkę, proszek do pieczenia.
Masę wylej do formy wysłanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Porzeczki rozłóż równomiernie na cieście.
Porada
Jak dobrać odpowiednią ilość składników i przypraw? Ich dobieranie „na oko” nie zawsze jest dobrą metodą. Zintegrowana waga w robocie kuchennym OptiMUM marki Bosch poda Ci dokładne ilości składników znajdujących się w misie i blenderze.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 40–45 minut. Możesz sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Gotowe wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Komentarze