Pyszna domowa kaszanka
4 porcje
Średnie
3 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Pyszna domowa kaszanka
Pyszna domowa kaszanka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy. Mięso z głowy i podgardla dokładnie korimy niewielką kostkę. Podroby - mielimy w maszynce do mięsa na 3-4mm. Kaszę płuczemy w zimnej wodze, następnie gotujemy - najlepiej w rosole. Do kaszy dodajemy wcześniej przecedzoną krew.
Wszystkie składniki przekładamy do miski i dokładnie ze sobą mieszamy. Jelita nadziewamy luźno, końce związujemy.
Kaszankę wkładamy do wrzącej wody i parzymy około 45 minut w temperaturze 85 stopni C. Po zaparzeniu kaszankę wkładamy do zimnej wody na około 5 minut.
Sprawdź >> Płyty grzewcze Bosch
Gotową kaszankę podajemy z chlebem lub ziemniakami oraz ogórkiem kiszonym.
Komentarze