Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika

Opis wykonania

Może być podstawowym składnikiem codziennych kanapek, dzięki prażonej kaszy gryczanej, słonecznikowi i pieczarkom ma świetny smak i szybko znika :-)

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika - krok 1

Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na oleju na złoty kolor. Cebulę obierz, pokój w kostkę i podsmaż.

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika - krok 2

W dużej misce połącz ugotowaną kaszę gryczaną, podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz uprażony słonecznik. Doprawiam do smaku pieprzem, solą. ZBlenduj wszystkie składniki na masę.

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika - krok 3

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Masę przełóż do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 45 minut. Jeśli wierzch za bardzo się wysusza przykryj pasztet papierem. Podawaj w plastrach.