Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika

Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Może być podstawowym składnikiem codziennych kanapek, dzięki prażonej kaszy gryczanej, słonecznikowi i pieczarkom ma świetny smak i szybko znika :-)

Składniki

500 g pieczarek
2 szklanki kaszy gryczanej
1 szklanka prażonego słonecznika
1 czosnek
1 cebula
5 łyżek oleju
1 łyżka sosu sojowego

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
725.5 kcal
Tłuszcz
35 g
Węglowodany
73.1 g
Błonnik
28.7 g
Białko
11.3 g
Sól
1 g

Opis wykonania

Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na oleju na złoty kolor. Cebulę obierz, pokój w kostkę i podsmaż.

W dużej misce połącz ugotowaną kaszę gryczaną, podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz uprażony słonecznik. Doprawiam do smaku pieprzem, solą. ZBlenduj wszystkie składniki na masę.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Masę przełóż do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 45 minut. Jeśli wierzch za bardzo się wysusza przykryj pasztet papierem. Podawaj w plastrach.


Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Pafwvcio
Smakuje jak prawdziwy pasztet, polecam!