Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika
4 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wartości odżywcze
Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika
Pasztet z kaszy gryczanej, pieczarek i słonecznika
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry i podsmaż na oleju na złoty kolor. Cebulę obierz, pokój w kostkę i podsmaż.
W dużej misce połącz ugotowaną kaszę gryczaną, podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem oraz uprażony słonecznik. Doprawiam do smaku pieprzem, solą. ZBlenduj wszystkie składniki na masę.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Masę przełóż do keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz około 45 minut. Jeśli wierzch za bardzo się wysusza przykryj pasztet papierem. Podawaj w plastrach.
Komentarze