Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Powlekane Torty

Opis wykonania

Torty to deser, który uwielbiają wszyscy w mojej rodzinie. Dzieci lubią jak są ozdobione w ich ulubionych bohaterów.

biszkopt: wymieszać i przesiać obie mąki. Białka należy oddzielić od żołtek. białka ubijamy na sztywno dodając szczyptę soli. Gdy piana jest stabilna dodajemy po łyżce cukru nadal ubijając. Po ubiciu piany na gęsto, dodajemy po jednym żółtku dalej mieszając. Dodajemy przesiane mąki ale delikatnie by nie zburzyć delikatnej struktury białek. mieszamy łyżką. Gotowa masę przelewamy do tortownicy i pieczemy w 160 C 30-45 min. Krem: Ubijamy dość mocno śmietanę 30% i łączymy z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Gotowy biszkopt dzielimy na trzy części i przekładamy kremem. Na wierzch dekorujemy masa cukrową bądź świeżymi owocami. Smacznego.

Bosch do kuchni