Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Torty to deser, który uwielbiają wszyscy w mojej rodzinie. Dzieci lubią jak są ozdobione w ich ulubionych bohaterów.

Składniki

6 szt. jajka
250 ml mąka tortowa 400
3/4 szklanka cukier puder
1/4 szklanka mąka ziemniaczana
sól
0,5 kg masa cukrowa
barwniki spożywcze
300 ml śmietana UhT
30 g cukier puder
250 g serek homogenizowany

Opis wykonania

biszkopt: wymieszać i przesiać obie mąki. Białka należy oddzielić od żołtek. białka ubijamy na sztywno dodając szczyptę soli. Gdy piana jest stabilna dodajemy po łyżce cukru nadal ubijając. Po ubiciu piany na gęsto, dodajemy po jednym żółtku dalej mieszając. Dodajemy przesiane mąki ale delikatnie by nie zburzyć delikatnej struktury białek. mieszamy łyżką. Gotowa masę przelewamy do tortownicy i pieczemy w 160 C 30-45 min. Krem: Ubijamy dość mocno śmietanę 30% i łączymy z serkiem homogenizowanym i cukrem pudrem. Gotowy biszkopt dzielimy na trzy części i przekładamy kremem. Na wierzch dekorujemy masa cukrową bądź świeżymi owocami. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych