Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pstrąg łososiowy w maku na surówce z marchewki i pora

 Pstrąg łososiowy w maku na surówce z marchewki i pora
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Nieco w świątecznym klimacie pstrąg łososiowy panierowany w maku z dodatkiem surówki z marchewki i pora to prosty i pyszny pomysł na obiad

Składniki

800 g pstrag łososiowy
1 szklanka mak
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
4 szt. marchewka
1 szt. por
1 łyżka majonez

Opis wykonania

Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Lekko ją solimy i dodajemy szczyptę cukru. Pora obieramy i kroimy w cienkie plasterki ( tylko białą część) dodajemy do marchewki. Mieszamy i odstawiamy na 10 minut.Pstrągi myjemy, osuszamy i usuwamy z nich skórę. Każdy filet solimy i lekko pieprzymy. Na talerz wsypujemy mak i obtaczamy w nim każdy kawałek ryby. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy filety po 3-5 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.Marchewkę z porem doprawiamy majonezem i jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dodajemy jeszcze soli i pieprzu.Pstrąga serwujemy razem z surówką z marchewki lub z innymi dodatkami.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych