Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Pudełeczko kolorowych i samcznych przekąsek

Pudełeczko kolorowych i samcznych przekąsek
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

45 min

Poziom trudności

Łatwe

Akademia Smaku iMN680laInc6IA
Pudełeczko z muffinkami na słono z pomidorkami koktajlowymi, do tego domowej roboty ciasteczka pieczarki oraz jabłko i winogron z własnego ogrodu.

Składniki

300 g mąka
1 szt. jajko
2 łyżeczka proszek do pieczenia
190 ml jogurt naturalny
125 ml woda
125 g margaryna
1 szt. ser mozzarella
10 dkg szynka
1 szt. cebula
1 łyżka olej
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Do miski wsypać mąkę i dodać jajko, proszek do pieczenia, jogurt naturalny, wodę oraz roztopioną wystudzoną margarynę. Wszystko zmiksować. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Plastry szynki kroimy w kostkę zostawiając dwa całe plastry. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju. Szynkę, cebulę z czosnkiem i ser dodajemy do ciasta i mieszamy. Formę do muffinek smarujemy olejem lub wykładamy papilotkami . Napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i w środek wciskamy zrolowane kawałki szynki. Pieczemy w 180 stopniach do zrumienienia około 50 minut.
Oceń przepis
Średnia: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych