Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Racuczki jogurtowe z brzoskwiniami,z jeżykiem z winogrona,w asyście ulubionych owoców mojego synka,na runie z ciasta z szpinakowego.

Składniki

2 szt. Brzoskwinie
2 szt. Jajka
2 łyżka Cukier
180 g Jogurt Naturalny
0,5 szklanka Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szczypta sól
0,100 ml Olej
1 szt. Gruszka
4 garść Winogrono Zielone
5 szt. Maliny
5 szt. Borówki
1 szt. Mandarynka
1 garść Ciasto szpinakowe

Opis wykonania

Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyzką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników. Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki. Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki brzoskwini,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.Dodatkowo robimy jeżyka z gruszki,obieramy do połowy i na wykałaczkach wciskamy w griszkę winogrona,nosek robimy z maliny a oczka z borówek.Na górę naszego jeżyka wciskamy kawałki mandarynki i żeby jeżyk był zadowolony,robimy trawkę z ciasta szpinakowego,z okruszek,całosć dekorujemy ulubionymi owocami małego smyka i gotowe :-)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych