Racuszki Jogurtowe z Brzoskwiniami.
3 porcje
15 min
Łatwe
Racuczki jogurtowe z brzoskwiniami,z jeżykiem z winogrona,w asyście ulubionych owoców mojego synka,na runie z ciasta z szpinakowego.
Składniki
2 szt. Brzoskwinie
2 szt. Jajka
2 łyżka Cukier
180 g Jogurt Naturalny
0,5 szklanka Mąka
1 łyżeczka Proszek do pieczenia
1 szczypta sól
0,100 ml Olej
1 szt. Gruszka
4 garść Winogrono Zielone
5 szt. Maliny
5 szt. Borówki
1 szt. Mandarynka
1 garść Ciasto szpinakowe
Racuszki Jogurtowe z Brzoskwiniami.
Racuszki Jogurtowe z Brzoskwiniami.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyzką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników.
Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki.
Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki brzoskwini,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.Dodatkowo robimy jeżyka z gruszki,obieramy do połowy i na wykałaczkach wciskamy w griszkę winogrona,nosek robimy z maliny a oczka z borówek.Na górę naszego jeżyka wciskamy kawałki mandarynki i żeby jeżyk był zadowolony,robimy trawkę z ciasta szpinakowego,z okruszek,całosć dekorujemy ulubionymi owocami małego smyka i gotowe :-)
Komentarze