Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Racuszki Jogurtowe z Brzoskwiniami.

Opis wykonania

Racuczki jogurtowe z brzoskwiniami,z jeżykiem z winogrona,w asyście ulubionych owoców mojego synka,na runie z ciasta z szpinakowego.

Jajka zmiksować z cukrem,dodać jogurt,kilka kropel aromatu waniliowego,szczyptę soli,oraz przesiać przez sitko mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,mieszamy łyzką lub mikserem krótko,tylko do połączenia składników.
Brzoskwinie obieramy ze skórki i kroimy na cienkie plasterki.
Racuszki smażymy na patelni,na rozgrzanym oleju,wlewając ciasto małą chochelką,formując okrągłe racuszki,na wierzchu układamy plasterki brzoskwini,smażymy na średnim ogniu po kilka minut z jednej i drugiej strony aż racuszki się zarumienią.
Gotowe posypujemy cukrem pudrem.Dodatkowo robimy jeżyka z gruszki,obieramy do połowy i na wykałaczkach wciskamy w griszkę winogrona,nosek robimy z maliny a oczka z borówek.Na górę naszego jeżyka wciskamy kawałki mandarynki i żeby jeżyk był zadowolony,robimy trawkę z ciasta szpinakowego,z okruszek,całosć dekorujemy ulubionymi owocami małego smyka i gotowe :-)