Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z musem czekoladowym
1 porcje
35 min
Średnie
Unikalny przepis na deser ze słodkawą pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki, które dodatkowo polane są czekoladowym musem z awokado i banana...
Składniki
1 szt. jajko
2 łyżka mąka razowa żytnia
1/2 szklanka woda
1 szczypta sól
1/2 łyżeczka olej rzepakowy
1 szt. pietruszka korzeń
2 łyżka soczewica czerwona
1/2 szt. cebula
1/2 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól, pieprz
1/4 szt. awokado
1/2 szt. banan
1 łyżeczka kakao
Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z musem czekoladowym
Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z musem czekoladowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajko, mąkę, wodę, olej rzepakowy i szczyptę soli zmiksować na gładkie ciasto naleśnikowe, a następnie usmażyć na patelni beztłuszczowo. Przygotować pastę: soczewicę ugotować, pietruszkę i cebulkę obrać, pokroić i upiec w piekarniku lub ugotować na parze. Wszystkie składniki na pastę muszą być miękkie. Następnie soczewicę, pietruszkę i cebulkę zblendować z oliwą oliwek oraz małą szczyptą soli i pieprzu. Przełożyć naleśniki gotową pastą. Przygotować mus czekoladowy: awokado, banana i kakao zblendować, a następnie polać nim naleśniki.
Smacznego!
Komentarze