Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z musem czekoladowym

Razowe naleśniki z pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki z musem czekoladowym
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Unikalny przepis na deser ze słodkawą pastą z soczewicy, pietruszki i cebulki, które dodatkowo polane są czekoladowym musem z awokado i banana...

Składniki

1 szt. jajko
2 łyżka mąka razowa żytnia
1/2 szklanka woda
1 szczypta sól
1/2 łyżeczka olej rzepakowy
1 szt. pietruszka korzeń
2 łyżka soczewica czerwona
1/2 szt. cebula
1/2 łyżeczka oliwa z oliwek
1 szczypta sól, pieprz
1/4 szt. awokado
1/2 szt. banan
1 łyżeczka kakao

Opis wykonania

Jajko, mąkę, wodę, olej rzepakowy i szczyptę soli zmiksować na gładkie ciasto naleśnikowe, a następnie usmażyć na patelni beztłuszczowo. Przygotować pastę: soczewicę ugotować, pietruszkę i cebulkę obrać, pokroić i upiec w piekarniku lub ugotować na parze. Wszystkie składniki na pastę muszą być miękkie. Następnie soczewicę, pietruszkę i cebulkę zblendować z oliwą oliwek oraz małą szczyptą soli i pieprzu. Przełożyć naleśniki gotową pastą. Przygotować mus czekoladowy: awokado, banana i kakao zblendować, a następnie polać nim naleśniki. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych