Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Rogaliki z nadzieniem z marmolady są przepyszne i zawsze mam na nie ochotę

Składniki

50 dkg mąka
1 szt. jajo
5 dkg masło
1 szklanka mleko
10 dkg drożdże
2 łyżka cukier
250 dkg marmolada

Opis wykonania

Z mleka,dwóch łyżeczek cukru i drożdży przygotować rozczyn.Gdy urośnie,dodać go do mąki,wbić jajo,dodać stopiony tłuszcz oraz cukier.Zagnieść ciasto,rozwałkować,pociąć na trójkąty ułożyć na nich nadzienie.Zawinąć trójkąty,uformować rogale,ułożyć na posmarowanej blasze.Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do gorącego piekarnika(200 stopni).Piec na złoty kolor
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Babeczka
Rogalika się nie odmawia :)

Powiązane przepisy