Rogaliki drożdżowe
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Rogaliki z nadzieniem z marmolady są przepyszne i zawsze mam na nie ochotę
Składniki
50 dkg mąka
1 szt. jajo
5 dkg masło
1 szklanka mleko
10 dkg drożdże
2 łyżka cukier
250 dkg marmolada
Rogaliki drożdżowe
Rogaliki drożdżowe
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Z mleka,dwóch łyżeczek cukru i drożdży przygotować rozczyn.Gdy urośnie,dodać go do mąki,wbić jajo,dodać stopiony tłuszcz oraz cukier.Zagnieść ciasto,rozwałkować,pociąć na trójkąty ułożyć na nich nadzienie.Zawinąć trójkąty,uformować rogale,ułożyć na posmarowanej blasze.Posmarować roztrzepanym jajkiem i wstawić do gorącego piekarnika(200 stopni).Piec na złoty kolor
Komentarze