Roladki z koziego sera
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Roladki na jeden kęs to idealna przekąska na imprezę lub po prostu dodatek do pieczywa. Połączenie szynki parmeńskiej, koziego sera, miodu i chrupiących orzechów z pewnością Cię pozytywnie zaskoczy!
Składniki
400 g miękkiego sera koziego (może być kanapkowy)
8 cienkich i długich plastrów szynki dojrzewającej
75 g orzechów włoskich
4 łyżki miodu
czarny pieprz do smaku
Roladki z koziego sera
Roladki z koziego sera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Plaster szynki ułóż na desce do krojenia.
Posmaruj szynkę grubą warstwą sera koziego.
Następnie dodaj na wierzch miód.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Całość posyp orzechami rozdrobnionymi z pomocą blendera.
Delikatnym, ale zdecydowanym ruchem zawiń szynkę w kształt roladki w taki sposób, aby szynka znalazła się na zewnątrz.
Roladki serwuj posypane dodatkową porcją orzechowej kruszonki, przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Komentarze