Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Roladki na jeden kęs to idealna przekąska na imprezę lub po prostu dodatek do pieczywa. Połączenie szynki parmeńskiej, koziego sera, miodu i chrupiących orzechów z pewnością Cię pozytywnie zaskoczy!

Składniki

400 g miękkiego sera koziego (może być kanapkowy)
8 cienkich i długich plastrów szynki dojrzewającej
75 g orzechów włoskich
4 łyżki miodu
czarny pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Plaster szynki ułóż na desce do krojenia. 

Posmaruj szynkę grubą warstwą sera koziego.

2

Następnie dodaj na wierzch miód. 

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
3

Całość posyp orzechami rozdrobnionymi z pomocą blendera.

Delikatnym, ale zdecydowanym ruchem zawiń szynkę w kształt roladki w taki sposób, aby szynka znalazła się na zewnątrz

4

Roladki serwuj posypane dodatkową porcją orzechowej kruszonki, przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Pyszne, oryginalne, na imprezie robi wrażenie!
Marta
Przepyszna przekąska typu finger food.
Marta
Jedno z ulubionych moich finger food.
Monka
Fantastycznie wygląda i smakuje połączenie sera koziego plus szynka doprawione szczyptą słodyczy
fiziowaaa
Rewelacyjna przekąska, polecam!