Roladki z koziego sera
4 porcje
15 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Roladki z koziego sera
Roladki z koziego sera
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Plaster szynki ułóż na desce do krojenia.
Posmaruj szynkę grubą warstwą sera koziego.
Następnie dodaj na wierzch miód.
Porada
Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.
Całość posyp orzechami rozdrobnionymi z pomocą blendera.
Delikatnym, ale zdecydowanym ruchem zawiń szynkę w kształt roladki w taki sposób, aby szynka znalazła się na zewnątrz.
Roladki serwuj posypane dodatkową porcją orzechowej kruszonki, przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Komentarze