Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Roladki na jeden kęs to idealna przekąska na imprezę lub po prostu dodatek do pieczywa. Połączenie szynki parmeńskiej, koziego sera, miodu i chrupiących orzechów z pewnością Cię pozytywnie zaskoczy!

Składniki

400 g miękkiego sera koziego (może być kanapkowy)
8 cienkich i długich plastrów szynki dojrzewającej
75 g orzechów włoskich
4 łyżki miodu
czarny pieprz do smaku

Opis wykonania

1

Plaster szynki ułóż na desce do krojenia. 

Posmaruj szynkę grubą warstwą sera koziego.

2

Następnie dodaj na wierzch miód. 

Porada

Krojenie i siekanie to czasochłonne czynności. Możesz wykonać je szybciej przy pomocy uniwersalnego rozdrabniacza do blendera ręcznego marki Bosch.



Bosh Logo
Bosh
3

Całość posyp orzechami rozdrobnionymi z pomocą blendera.

Delikatnym, ale zdecydowanym ruchem zawiń szynkę w kształt roladki w taki sposób, aby szynka znalazła się na zewnątrz

4

Roladki serwuj posypane dodatkową porcją orzechowej kruszonki, przyprawione świeżo zmielonym czarnym pieprzem. 

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Pyszne, oryginalne, na imprezie robi wrażenie!
Marta
Przepyszna przekąska typu finger food.
Marta
Jedno z ulubionych moich finger food.
Monka
Fantastycznie wygląda i smakuje połączenie sera koziego plus szynka doprawione szczyptą słodyczy
fiziowaaa
Rewelacyjna przekąska, polecam!