Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Roladki ze szparagami i szynką konserwową

Roladki ze szparagami i szynką konserwową
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Roladki ze szparagami powinny zagościć na każdej imprezie. To bardzo szybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się, niezależnie od okazji.

Składniki

Puszka szparagów
10-12 plastrów szynki konserwowej
3 jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Szczypiorek
Sól i pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
181.5 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
2.92 g
Błonnik
11 g
Białko
0.75 g
Sól
2 g

Opis wykonania

Ugotuj jajka, a następnie je poszatkuj w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem i musztardą, a także posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.

Plastry szynki wyłóż na desce, posmaruj pastą jajeczną, a następnie nałóż na każdy kawałek szparag.  Zwiń wędlinę i zawiąż kawałkiem szczypiorku.

Porada

Pastę jajeczną można zamienić na twarożek śmietankowy kanapkowy. Do smaku roladek z szynką i szparagami, zamiast musztardy, można dodać chrzan.



Bosh Logo
Bosh

Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wykładaj na półmisku.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
fiziowaaa
Chyba nawet całkiem, całkiem mi to wyszło :D