Roladki ze szparagami i szynką konserwową

6 porcji
30 min
Łatwe
3 (Liczba ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Roladki ze szparagami i szynką konserwową
Roladki ze szparagami i szynką konserwową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj jajka, a następnie je poszatkuj w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem i musztardą, a także posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Plastry szynki wyłóż na desce, posmaruj pastą jajeczną, a następnie nałóż na każdy kawałek szparag. Zwiń wędlinę i zawiąż kawałkiem szczypiorku.
Porada
Pastę jajeczną można zamienić na twarożek śmietankowy kanapkowy. Do smaku roladek z szynką i szparagami, zamiast musztardy, można dodać chrzan.

Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wykładaj na półmisku.
Komentarze