Roladki ze szparagami i szynką konserwową
6 porcje
30 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 1)
Roladki ze szparagami powinny zagościć na każdej imprezie. To bardzo szybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się, niezależnie od okazji.
Składniki
Puszka szparagów
10-12 plastrów szynki konserwowej
3 jajka
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
Szczypiorek
Sól i pieprz
Wartości odżywcze
Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
181.5 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
2.92 g
Błonnik
11 g
Białko
0.75 g
Sól
2 g
Roladki ze szparagami i szynką konserwową
Roladki ze szparagami i szynką konserwową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj jajka, a następnie je poszatkuj w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem i musztardą, a także posiekanym szczypiorkiem. Dopraw solą i pieprzem.
Plastry szynki wyłóż na desce, posmaruj pastą jajeczną, a następnie nałóż na każdy kawałek szparag. Zwiń wędlinę i zawiąż kawałkiem szczypiorku.
Porada
Pastę jajeczną można zamienić na twarożek śmietankowy kanapkowy. Do smaku roladek z szynką i szparagami, zamiast musztardy, można dodać chrzan.
Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wykładaj na półmisku.
Komentarze