Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dania z grilla mogą być równocześnie smaczne i zdrowe.

Składniki

500 g łososia
1 cukinia
12 szparagów
2-3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Kilka gałązek koperku
Szczypta chili
Szczypta ziaren kolendry
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Delikatna ryba zawinięta w papier do pieczenia oczaruje wszystkich zaproszonych na grilla.

Opis przygotowania:

  1. Szparagi umyj i każdą z nich podziel na 3 części. Cukinie umyj i pokrój w plastry.
  2. Łososia pokrój na równe, kwadratowe kawałki.
  3. Z papieru do pieczenia wytnij duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż plastry cukinii, kawałek łososia oraz pokrojone szparagi. Całość posyp przyprawami, posiekanym koperkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny.
  4. Sakiewki zwiąż nitką i szczypiorkiem, a następnie grilluj około 5-10 minut. Czas zależy od wielkości ryby.

TIP

  • Łososia możesz zastąpić pstrągiem lub dorszem.
  • Warzywa możesz dowolnie zmieniać. Do ryb doskonale będzie pasował bakłażan, cebula, papryka, pomidory, marchew, grzyby oraz ziemniaki.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Doskonały, soczysty łosoś. Pycha 🙂
Monka
Uwielbiam łososia na grillu
Monka
Sakiewki przygotowane
fiziowaaa
I do stołu podano :D Pycha