Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Dania z grilla mogą być równocześnie smaczne i zdrowe.

Składniki

500 g łososia
1 cukinia
12 szparagów
2-3 łyżki oliwy
1 łyżka soku z cytryny
Kilka gałązek koperku
Szczypta chili
Szczypta ziaren kolendry
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Delikatna ryba zawinięta w papier do pieczenia oczaruje wszystkich zaproszonych na grilla.

Opis przygotowania:

  1. Szparagi umyj i każdą z nich podziel na 3 części. Cukinie umyj i pokrój w plastry.
  2. Łososia pokrój na równe, kwadratowe kawałki.
  3. Z papieru do pieczenia wytnij duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż plastry cukinii, kawałek łososia oraz pokrojone szparagi. Całość posyp przyprawami, posiekanym koperkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny.
  4. Sakiewki zwiąż nitką i szczypiorkiem, a następnie grilluj około 5-10 minut. Czas zależy od wielkości ryby.

TIP

  • Łososia możesz zastąpić pstrągiem lub dorszem.
  • Warzywa możesz dowolnie zmieniać. Do ryb doskonale będzie pasował bakłażan, cebula, papryka, pomidory, marchew, grzyby oraz ziemniaki.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych