Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sakiewki z łososiem

Opis wykonania

Dania z grilla mogą być równocześnie smaczne i zdrowe.

Delikatna ryba zawinięta w papier do pieczenia oczaruje wszystkich zaproszonych na grilla.

Opis przygotowania:

  1. Szparagi umyj i każdą z nich podziel na 3 części. Cukinie umyj i pokrój w plastry.
  2. Łososia pokrój na równe, kwadratowe kawałki.
  3. Z papieru do pieczenia wytnij duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż plastry cukinii, kawałek łososia oraz pokrojone szparagi. Całość posyp przyprawami, posiekanym koperkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny.
  4. Sakiewki zwiąż nitką i szczypiorkiem, a następnie grilluj około 5-10 minut. Czas zależy od wielkości ryby.

TIP

  • Łososia możesz zastąpić pstrągiem lub dorszem.
  • Warzywa możesz dowolnie zmieniać. Do ryb doskonale będzie pasował bakłażan, cebula, papryka, pomidory, marchew, grzyby oraz ziemniaki.