Dania z grilla mogą być równocześnie smaczne i zdrowe.
Delikatna ryba zawinięta w papier do pieczenia oczaruje wszystkich zaproszonych na grilla.
Opis przygotowania:
- Szparagi umyj i każdą z nich podziel na 3 części. Cukinie umyj i pokrój w plastry.
- Łososia pokrój na równe, kwadratowe kawałki.
- Z papieru do pieczenia wytnij duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż plastry cukinii, kawałek łososia oraz pokrojone szparagi. Całość posyp przyprawami, posiekanym koperkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny.
- Sakiewki zwiąż nitką i szczypiorkiem, a następnie grilluj około 5-10 minut. Czas zależy od wielkości ryby.
TIP
- Łososia możesz zastąpić pstrągiem lub dorszem.
- Warzywa możesz dowolnie zmieniać. Do ryb doskonale będzie pasował bakłażan, cebula, papryka, pomidory, marchew, grzyby oraz ziemniaki.