Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sakiewki z łososiem

Sakiewki z łososiem

Opis wykonania

30 min
Łatwe
dla 4 osób

Dania z grilla mogą być równocześnie smaczne i zdrowe.

Delikatna ryba zawinięta w papier do pieczenia oczaruje wszystkich zaproszonych na grilla.



Opis przygotowania:



  1. Szparagi umyj i każdą z nich podziel na 3 części. Cukinie umyj i pokrój w plastry.

  2. Łososia pokrój na równe, kwadratowe kawałki.

  3. Z papieru do pieczenia wytnij duże kwadraty. Na każdym z nich ułóż plastry cukinii, kawałek łososia oraz pokrojone szparagi. Całość posyp przyprawami, posiekanym koperkiem, skrop oliwą i sokiem z cytryny.

  4. Sakiewki zwiąż nitką i szczypiorkiem, a następnie grilluj około 5-10 minut. Czas zależy od wielkości ryby.

TIP



  • Łososia możesz zastąpić pstrągiem lub dorszem.

  • Warzywa możesz dowolnie zmieniać. Do ryb doskonale będzie pasował bakłażan, cebula, papryka, pomidory, marchew, grzyby oraz ziemniaki.

Akademia Smaku
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz dla smakoszy!

Gdzie i kiedy powstał ruch Slow Food?