Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Kubeczki z łososiem, szpinakiem i jajkiem

Kubeczki z łososiem, szpinakiem i jajkiem
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Bardzo prosta i szybka do przygotowania przystawka.

Składniki

25 g masło
1/3 szt. opakowanie mrożonego szpinaku
6 łyżka śmietana kremówka 30%
30 g łosoś wędzony, pokrojony na kawałki
3 szt. jajka
1 szczypta sól
1 szczypta świeżo zmielony pieprz
1 szt. ząbek czosnku

Opis wykonania

Piekarnik nagrzewamy do temperatury - 120 stopni. Na patelni roztapiamy 1 łyżkę masła, dodajemy szpinak . Mieszając trzymamy na ogniu aż szpinak rozmrozi się i płyn w większości odparuje. Dodajemy śmietankę doprawiamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz czosnkiem. Do trzech małych żaroodpornych foremek wkładamy większość łososia, dodajemy szpinak ze śmietanką, wbijamy po jednym jajku. Na wierzch kładziemy resztę łososia oraz wiórki masła, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 5-10 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne. Podawjemy z paluchami z ciasta na pizzę bądź z pieczywem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych