Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Kubeczki z łososiem, szpinakiem i jajkiem

Opis wykonania

Bardzo prosta i szybka do przygotowania przystawka.

Piekarnik nagrzewamy do temperatury - 120 stopni.
Na patelni roztapiamy 1 łyżkę masła, dodajemy szpinak . Mieszając trzymamy na ogniu aż szpinak rozmrozi się i płyn w większości odparuje. Dodajemy śmietankę doprawiamy solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz czosnkiem.
Do trzech małych żaroodpornych foremek wkładamy większość łososia, dodajemy szpinak ze śmietanką, wbijamy po jednym jajku. Na wierzch kładziemy resztę łososia oraz wiórki masła, doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Foremki wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez 5-10 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne. Podawjemy z paluchami z ciasta na pizzę bądź z pieczywem.