Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Sałatka z warzywami, ryżem i fasolą

Sałatka z warzywami, ryżem i fasolą
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka pełna witamin i składników mineralnych by nigdy nie zabrakło Ci energii!

Składniki

200 g dziki ryż
200 g fasola
1 szt. cukinia
1 szt. pomidor
2 łyżka seler naciowy siekany
2 łyżka szczypiorek siekany
1 szczypta mięta
1 szczypta kurkuma
1 szczypta pieprz cayenne
1 łyżka masło klarowane
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 szczypta imbir sproszkowany

Opis wykonania

Fasolę moczę przez moc. Odlewam wodę i gotuję w nowej wodzie do miękkości. Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając do wody sól i kurkumę. Pomidora i cukinię sparzam i kroję na kawałki. Seler, szczypiorek i cukinię podsmażam na masie klarowanym dodając imbir. W osobnej miseczce mieszam oliwę z oliwek, sól pieprz cayenne i posiekaną miętę. Łączę wszystkie składniki. dodaję sos i mieszam dokładnie. Najlepsza na ciepło :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych