Sałatka z warzywami, ryżem i fasolą
2 porcje
30 min
Łatwe
Sałatka pełna witamin i składników mineralnych by nigdy nie zabrakło Ci energii!
Składniki
200 g dziki ryż
200 g fasola
1 szt. cukinia
1 szt. pomidor
2 łyżka seler naciowy siekany
2 łyżka szczypiorek siekany
1 szczypta mięta
1 szczypta kurkuma
1 szczypta pieprz cayenne
1 łyżka masło klarowane
3 łyżka oliwa z oliwek
1 łyżeczka sok z cytryny
1 szczypta sól
1 szczypta imbir sproszkowany
Sałatka z warzywami, ryżem i fasolą
Sałatka z warzywami, ryżem i fasolą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Fasolę moczę przez moc. Odlewam wodę i gotuję w nowej wodzie do miękkości. Ryż gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu dodając do wody sól i kurkumę.
Pomidora i cukinię sparzam i kroję na kawałki. Seler, szczypiorek i cukinię podsmażam na masie klarowanym dodając imbir. W osobnej miseczce mieszam oliwę z oliwek, sól pieprz cayenne i posiekaną miętę. Łączę wszystkie składniki. dodaję sos i mieszam dokładnie. Najlepsza na ciepło :)
Komentarze