Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Pieczywo ma bardzo przyjemną strukturę i jest przyjemne w smaku dzięki mące i tłuszczu kokosowym.

Składniki

20 dkg mąką pszenna
10 dkg mąka kokosowa
20 dkg mąka żytnia
5 dkg zakwas żytni
2 szt. żółtka
1 szklanka mleko
5 dkg olej kokosowy
2 szczypta sól morska gruba
1 łyżka mak

Opis wykonania

W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie połączyć z mokrymi i pozostawić w ciepłym do wtępnego wyrośnięcia.Blachę keksówkę wysmarować lekko tłuszczem i opsypać mąką.Ciasto przełożyć na blachę posypać z góry grubą solą morską i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Piec przez 40 min w temp.170-180 stopni C.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Toporkiewicz
Mięciutki i pyszny