Chleb z mąką kokosową
4 porcje
120 min
Średnie
Pieczywo ma bardzo przyjemną strukturę i jest przyjemne w smaku dzięki mące i tłuszczu kokosowym.
Składniki
20 dkg mąką pszenna
10 dkg mąka kokosowa
20 dkg mąka żytnia
5 dkg zakwas żytni
2 szt. żółtka
1 szklanka mleko
5 dkg olej kokosowy
2 szczypta sól morska gruba
1 łyżka mak
Chleb z mąką kokosową
Chleb z mąką kokosową
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie połączyć z mokrymi i pozostawić w ciepłym do wtępnego wyrośnięcia.Blachę keksówkę wysmarować lekko tłuszczem i opsypać mąką.Ciasto przełożyć na blachę posypać z góry grubą solą morską i pozostawić do ponownego wyrośnięcia. Piec przez 40 min w temp.170-180 stopni C.
Komentarze