Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Do tej potrawy użyjesz:
Sos musztardowy wykorzystasz do mięs, burgerów czy zwykłych kanapek. Świetnie sprawdzi się też do sałatek. Jak zrobić sos musztardowy? Do dzieła!

Składniki

2 łyżka masło
2 łyżka mąka
400–500 ml bulion
2 łyżka musztarda ostra, wyrazista
do smaku sól i pieprz

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
467 kcal
Tłuszcz
40.3 g
Węglowodany
27.8 g
Błonnik
7.7 g
Białko
1.1 g
Sól
6 g

Opis wykonania

Krok 1

Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, energicznie mieszaj.

Krok 2

Dodaj musztardę i ¾  bulionu, cały czas mieszaj, jeśli sos będzie za gęsty, dodaj więcej bulionu.

Porada

Obawiasz się, że sos się przypali? Z palnikiem DualWok w płycie gazowej marki Bosch już nie musisz. Jego delikatny płomień chroni sos przed przypaleniem.



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji sosu, dopraw go solą i pieprzem. Gotowe!

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Natalia Kowalska
Do pieczonych ziemniaków wydał mi się idealny.
fiziowaaa
Fajny, mi bardzo dobrze pasuje do łososia
Lalaxo
Znakomity do mięsa