Spaghetti alla puttanesca
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kapary i natkę pietruszki drobno posiekaj. Oliwki zgnieć nożem. Fileciki pokrój na mniejsze części. Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę, dodaj obrane i lekko rozgniecione ząbki, kapary i kawałki filecików anchois oraz peperoncino, smaż na płycie grzewczej do lekkiego zarumienienia.
Dodaj pomidory, wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Z przesmażonego sosu usuń czosnek i papryczkę peperoncino dodaj oliwki oraz natkę pietruszki, wymieszaj.
Porada
Obawiasz się, że sos się przypali. Z palnikiem DualWok w płycie gazowej marki Bosch już nie musisz. Jego delikatny płomień chroni sos przed przypaleniem.
Do gotującej i osolonej wody wrzuć makaron, gotuj zgodnie z zaleceniem, powinien być al dente. Na patelnię z sosem dodaj makaron, kilka razy całość przemieszaj, podawaj od razu.
Komentarze