


Spaghetti alla puttanesca to tradycyjne, włoskie danie pochodzące z Neapolu. Jak je przygotować sprawdź przepis na spaghetti puttanesca i przenieś się do słonecznej Italii!
Kapary i natkę pietruszki drobno posiekaj. Oliwki zgnieć nożem. Fileciki pokrój na mniejsze części. Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę, dodaj obrane i lekko rozgniecione ząbki, kapary i kawałki filecików anchois oraz peperoncino, smaż na płycie grzewczej do lekkiego zarumienienia.
Dodaj pomidory, wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Z przesmażonego sosu usuń czosnek i papryczkę peperoncino dodaj oliwki oraz natkę pietruszki, wymieszaj.
Do gotującej i osolonej wody wrzuć makaron, gotuj zgodnie z zaleceniem, powinien być al dente. Na patelnię z sosem dodaj makaron, kilka razy całość przemieszaj, podawaj od razu.