Spaghetti alla puttanesca
![Spaghetti alla puttanesca](https://akademiasmaku.pl/storage/8095/conversions/spaghetti-alla-puttanesca-5291-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10777/conversions/DHgX4eoBiAqc1V-thumb.webp)
Kapary i natkę pietruszki drobno posiekaj. Oliwki zgnieć nożem. Fileciki pokrój na mniejsze części. Na rozgrzaną patelnię dodaj oliwę, dodaj obrane i lekko rozgniecione ząbki, kapary i kawałki filecików anchois oraz peperoncino, smaż na płycie grzewczej do lekkiego zarumienienia.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10778/conversions/62wFnR1tLihtZA-thumb.webp)
Dodaj pomidory, wymieszaj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Z przesmażonego sosu usuń czosnek i papryczkę peperoncino dodaj oliwki oraz natkę pietruszki, wymieszaj.
Porada
Obawiasz się, że sos się przypali. Z palnikiem DualWok w płycie gazowej marki Bosch już nie musisz. Jego delikatny płomień chroni sos przed przypaleniem.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10779/conversions/F8WFcDg6to4Vxt-thumb.webp)
Do gotującej i osolonej wody wrzuć makaron, gotuj zgodnie z zaleceniem, powinien być al dente. Na patelnię z sosem dodaj makaron, kilka razy całość przemieszaj, podawaj od razu.
Komentarze