Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Suflet z ryżem, marchwią, selerem naciowym, cukinią i czerwoną papryką.

Składniki

200 g marchwi
150 g selera naciowego
150 g cukinii
150 g czerwonej papryki
dymki
300 g gotowanego ryżu
jaja
200 g kwaśnej śmietany
sól
pieprz
curry
200 g sera Mozzarella

Opis wykonania

Umyć warzywa. Marchew i seler naciowy pokroić w plasterki. Cukinię pokroić w większe kawałki. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Dymkę pokroić w plasterki. Warzywa zmieszać z ugotowanym ryżem i włożyć do płaskiej formy sufletowej. Roztrzepać jaja i zmieszać z kwaśną śmietaną, dodać przyprawy. Masą jajeczną polać mieszaninę ryżowo—jarzynową. Pokroić ser Mozzarella na plasterki i obłożyć nimi suflet. Gotować i zrumienić w podany sposób. Sposób nastawania: gorące powietrze 170-190⁰C oraz mikrofalówka 600 W, 25-30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych