Suflet ryżowo-jarzynowy
4 porcje
Średnie
Suflet z ryżem, marchwią, selerem naciowym, cukinią i czerwoną papryką.
Składniki
200 g marchwi
150 g selera naciowego
150 g cukinii
150 g czerwonej papryki
dymki
300 g gotowanego ryżu
jaja
200 g kwaśnej śmietany
sól
pieprz
curry
200 g sera Mozzarella
Suflet ryżowo-jarzynowy
Suflet ryżowo-jarzynowy
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Umyć warzywa. Marchew i seler naciowy pokroić w plasterki. Cukinię pokroić w większe kawałki. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Dymkę pokroić w plasterki. Warzywa zmieszać z ugotowanym ryżem i włożyć do płaskiej formy sufletowej. Roztrzepać jaja i zmieszać z kwaśną śmietaną, dodać przyprawy. Masą jajeczną polać mieszaninę ryżowo—jarzynową. Pokroić ser Mozzarella na plasterki i obłożyć nimi suflet. Gotować i zrumienić w podany sposób.
Sposób nastawania: gorące powietrze 170-190⁰C oraz mikrofalówka 600 W, 25-30 minut.
Komentarze