Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
![Szparagi pieczone w panierce parmezanowej](https://akademiasmaku.pl/storage/7272/conversions/szparagi-pieczone-w-panierce-parmezanowej-4440-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
3 (Ilość ocen: 5)
Zielone szparagi w panierce parmezanowej to pyszna, sezonowa przekąska. Delikatne warzywa otoczone są chrupiącą, złotą panierką. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak rewelacyjny.
Składniki
500 g zielonych szparagów
200 g parmezanu
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
Sól
Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8442/conversions/Q54eg3W9NKEINC-thumb.webp)
W misce roztrzep jajko. Ser zetrzyj na tarce o większych oczkach. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8443/conversions/lQTdBxfW8idZgu-thumb.webp)
Na talerz wysyp bułkę tartą, dodaj starty ser i dopraw solą.
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8444/conversions/hGx3Lfic4vTR7w-thumb.webp)
Szparagi obtocz w jajku, a następnie w mieszance bułki i sera. Układaj na blaszce do pieczenia.
Szparagi wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 minut.
Komentarze