Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Liczba ocen: 5)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zielone szparagi w panierce parmezanowej to pyszna, sezonowa przekąska. Delikatne warzywa otoczone są chrupiącą, złotą panierką. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak rewelacyjny.

Składniki

500 g zielonych szparagów
200 g parmezanu
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
Sól

Opis wykonania

1

W misce roztrzep jajko. Ser zetrzyj na tarce o większych oczkach. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.

2

Na talerz wysyp bułkę tartą, dodaj starty ser i dopraw solą.

3

Szparagi obtocz w jajku, a następnie w mieszance bułki i sera. Układaj na blaszce do pieczenia.

Szparagi wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 minut.

 

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawa propozycja podania szparagów :)
Radosław
Polecam serdecznie