Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej

Opis wykonania

Zielone szparagi w panierce parmezanowej to pyszna, sezonowa przekąska. Delikatne warzywa otoczone są chrupiącą, złotą panierką. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak rewelacyjny.

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej - krok 1

W misce roztrzep jajko. Ser zetrzyj na tarce o większych oczkach. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej - krok 2

Na talerz wysyp bułkę tartą, dodaj starty ser i dopraw solą.

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej - krok 3

Szparagi obtocz w jajku a następnie w mieszance bułki i sera. Układaj na blaszce do pieczenia.

 

Szparagi wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 minut.