Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej

Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

3 (Ilość ocen: 5)


Do tej potrawy użyjesz:
Tomek Lach bBdnbCbGc0kTCb
Zielone szparagi w panierce parmezanowej to pyszna, sezonowa przekąska. Delikatne warzywa otoczone są chrupiącą, złotą panierką. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak rewelacyjny.

Składniki

500 g zielonych szparagów
200 g parmezanu
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
Sól

Opis wykonania

1

W misce roztrzep jajko. Ser zetrzyj na tarce o większych oczkach. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.

2

Na talerz wysyp bułkę tartą, dodaj starty ser i dopraw solą.

3

Szparagi obtocz w jajku, a następnie w mieszance bułki i sera. Układaj na blaszce do pieczenia.

Szparagi wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 minut.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Ilość ocen: 5
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo ciekawa propozycja podania szparagów :)
Radosław
Polecam serdecznie