Szparagi pieczone w panierce parmezanowej

4 porcje
20 min
Łatwe
3 (Liczba ocen: 5)
Zielone szparagi w panierce parmezanowej to pyszna, sezonowa przekąska. Delikatne warzywa otoczone są chrupiącą, złotą panierką. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak rewelacyjny.
Składniki
500 g zielonych szparagów
200 g parmezanu
1 szklanka bułki tartej
1 jajko
Sól
Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Szparagi pieczone w panierce parmezanowej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W misce roztrzep jajko. Ser zetrzyj na tarce o większych oczkach. Szparagi opłucz, odłam zdrewniałe końcówki.

Na talerz wysyp bułkę tartą, dodaj starty ser i dopraw solą.

Szparagi obtocz w jajku, a następnie w mieszance bułki i sera. Układaj na blaszce do pieczenia.
Szparagi wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok.15 minut.
Komentarze