Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem

2 porcje
30 min
Łatwe
Składniki
Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem
Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

Obetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i umyj je.
Szparagi wrzuć do wrzątku na ok. 2 minuty, następnie odlej wodę.

Gremolata: posiekaną natkę pietruszki wymieszaj ze skórką z cytryny, dodaj oliwę i sól do smaku.
W naczyniu żaroodpornym układaj szparagi i posyp je gremolatą z tartym parmezanem.
Piecz w piekarniku funkcją PerfectRoast (lub 180°C przez 12 minut).

Podawaj ciepłe, z chrupiącą bagietką lub jajkiem sadzonym.
Komentarze