Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem

Opis wykonania

Szparagi same w sobie to produkt idealny, nie potrzebują zbyt wielu dodatków. Świetnie nadają się do pieczenia, wystarczy dodać kilka składników, a z pewnością będą daniem z efektem wow!

baner reklamowy maszynki do mielenia
Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem - krok 1

Obetnij zdrewniałe końce szparagów (ok. 2 cm) i umyj je.

Szparagi wrzuć do wrzątku na ok. 2 min., następnie odlej wodę.

Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem - krok 2

Gremolata: posiekaną natkę pietruszki wymieszaj ze skórką z cytryny, dodaj oliwę i sól do smaku.

W naczyniu żaroodpornym układaj szparagi i posyp je gremolatą z tartym parmezanem.

Piecz w piekarniku funkcją PerfectRoast  (lub 180°C przez 12 min.). 

Szparagi zapiekane z gremolatą i parmezanem - krok 3

Podawaj ciepłe, z chrupiącą bagietką lub jajkiem sadzonym