Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Zdrowe i pyszne danie.

Składniki

szpinak mrożony
mąka pełnoziarnista
mleko
2 szt. jajka
sól, pieprz, cukier, gałka muszkatołowa
jogurt naturalny
ogórek zielony
czosnek

Opis wykonania

Etap 1
Łączymy wszystkie suche składniki ( mąka z dowolnymi przyprawami - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, ostra papryka, cukier).
Etap 2
Do mleka dodajemy rozmrożony szpinak ( może być świeży przesmażony, wtedy będą bardziej zielone) i miksujemy do połączenia składników. Do masy dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy łyżką.
Etap 3
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron około minuty. Jogurt naturalny mieszamy z potartym ogórkiem i posiekanym czosnkiem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych