Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
12 porcje
60 min
Łatwe
Ciasto z borówkami i budyniem to połączenie kremowej słodyczy i owocowej świeżości. Delikatny budyń i soczyste borówki tworzą deser, który zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Przetestuj ten prosty przepis, by wprowadzić do swojej kuchni odrobinę lata o każdej porze roku!
Składniki
3 szt. - jajek
100 g - cukru
150 g - mąki pszennej
50 g - budyniu waniliowego
1 łyżeczka - proszku do pieczenia
150 g - masła
3 łyżki - mleka
1 kubek - borówek
opcjonalnie: - cukier puder do dekoracji
Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misie robota utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Do utartej masy zacznij dodawać: jajka, mąkę, budyń, mleko i proszek do pieczenia.
Całość wylej do formy wysłanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Borówki rozłóż równomiernie na cieście.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.
Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40–45 minut. Możesz sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Gotowe, wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Komentarze