Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Szybkie ciasto z borówkami i budyniem

Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Ciasto z borówkami i budyniem to połączenie kremowej słodyczy i owocowej świeżości. Delikatny budyń i soczyste borówki tworzą deser, który zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Przetestuj ten prosty przepis, by wprowadzić do swojej kuchni odrobinę lata o każdej porze roku!

Składniki

3 szt. - jajek
100 g - cukru
150 g - mąki pszennej
50 g - budyniu waniliowego
1 łyżeczka - proszku do pieczenia
150 g - masła
3 łyżki - mleka
1 kubek - borówek
opcjonalnie: - cukier puder do dekoracji

Opis wykonania

Krok 1

W misie robota utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Do utartej masy zacznij dodawać: jajka, mąkę, budyń, mleko i proszek do pieczenia.

Krok 2

Całość wylej do formy wysłanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Borówki rozłóż równomiernie na cieście.

Porada

Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch. 



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40–45 minut. Możesz sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Gotowe, wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych