Szybkie ciasto z borówkami i budyniem

12 porcje
60 min
Łatwe
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
Szybkie ciasto z borówkami i budyniem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania

W misie robota utrzyj masło z cukrem na jednolitą masę. Do utartej masy zacznij dodawać: jajka, mąkę, budyń, mleko i proszek do pieczenia.

Całość wylej do formy wysłanej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem. Borówki rozłóż równomiernie na cieście.
Porada
Czy istnieje przepis na idealnie wyrobione ciasto? Tak! Przygotuj potrzebne składniki i włącz program Sensor Control Plus w robocie kuchennym MUM marki Bosch.


Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40–45 minut. Możesz sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Gotowe, wystudzone ciasto możesz posypać cukrem pudrem.
Komentarze