Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

12 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przekąska idealna na fazę pucharową mistrzostw!

Składniki

250 g - mrożonego szpinaku
12 kromek - chleba tostowego
50 g - crème fraîche
50 ml - śmietany bitej 36%
2 szt. - jajek
1 łyżeczka - soli
- pieprz czarny
1 szczypta - gałki muszkatołowej
200 g - fileta z łososia
100 g - sera feta
- masło do natłuszczania

Opis wykonania

Rozmroź szpinak. Następnie dobrze wyciśnij, aby usunąć płyn z rozmrażania.

Foremkę do muffinek posmaruj masłem.

Usuń skórki z kromek chleba tostowego i rozwałkuj je na płasko za pomocą wałka do ciasta. Natnij 2 cm na środku każdej kromki. Wciśnij kromkę chleba tostowego do każdej foremki na muffinki tak, aby rogi były skierowane do góry.

Połowę szpinaku zmiksuj z crème fraîche, śmietaną, jajkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Filet z łososia opłucz krótko w zimnej wodzie i osusz. Pokrój w kostkę o wymiarach 3x3 cm.

Rozłóż kostki łososia do foremek na muffiny i zalej mieszanką szpinaku. Pozostały szpinak poluzuj i ułóż na wierzchu. Pokrusz fetę i posyp nią szpinak. Rozgrzej piekarnik zgodnie ze wskazówkami.

Wskazówka: Ogrzewanie górne/dolne 200°C

 

Następnie upiecz tartaletki zgodnie z instrukcją.

Wskazówka: Ogrzewanie górne/dolne 200°C, ok. 20 minut

Accessories: forma na 12 muffinek

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy