Tartaletki z łososiem i szpinakiem
12 porcje
40 min
Łatwe
Składniki
Tartaletki z łososiem i szpinakiem
Tartaletki z łososiem i szpinakiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Rozmroź szpinak. Następnie dobrze wyciśnij, aby usunąć płyn z rozmrażania.
Foremkę do muffinek posmaruj masłem.
Usuń skórki z kromek chleba tostowego i rozwałkuj je na płasko za pomocą wałka do ciasta. Natnij 2 cm na środku każdej kromki. Wciśnij kromkę chleba tostowego do każdej foremki na muffinki tak, aby rogi były skierowane do góry.
Połowę szpinaku zmiksuj z crème fraîche, śmietaną, jajkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Filet z łososia opłucz krótko w zimnej wodzie i osusz. Pokrój w kostkę o wymiarach 3x3 cm.
Rozłóż kostki łososia do foremek na muffiny i zalej mieszanką szpinaku. Pozostały szpinak poluzuj i ułóż na wierzchu. Pokrusz fetę i posyp nią szpinak. Rozgrzej piekarnik zgodnie ze wskazówkami.
Wskazówka: Ogrzewanie górne/dolne 200°C
Następnie upiecz tartaletki zgodnie z instrukcją.
Wskazówka: Ogrzewanie górne/dolne 200°C, ok. 20 minut
Accessories: forma na 12 muffinek
Komentarze