Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Torciki z kruchego ciasta z marmoladą.

Składniki

150 g mąki pszennej
60 g masła lub margaryny
- szczypta soli
50 g cukru pudru
jajko
12 łyżeczka marmolady

Opis wykonania

Z podanych składników przygotować kruche ciasto i pozostawić 1/2 w chłodzie na 1 godzinę. Rozwałkować ciasto na posypanej mąką powierzchni. Wyciąć 12 krążków o średnicy ok. 7-8 cm. Lekko nasmarować blachę do muffinek z 12 foremkami i wyłożyć krążkami ciasta. Po środku każdego torcika ostrożnie ułożyć jedną łyżeczkę do herbaty marmolady. W miarę możliwości nie należny przy tym dotykać krawędzi ciasta. Piec w podany sposób. Sposób nastawiania: grzanie górne/dolne 160-180⁰C, 20-30 minut.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy