Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi

Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Makaron Tortiglioni w tej wersji smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonały na lunch czy pyszną kolację. Smacznego! :)

Składniki

500 g Makaron Tortiglioni
320 g Tuńczyk z puszki w sosie własnym
3 garść Świeży szpinak bez ogonków
1 garść Orzechy włoskie
200 ml Kwaśna śmietana
Sól
Świeżo mielony pieprz
1/2 szklanka Woda

Opis wykonania

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak usmażyć na patelni na połowie szklanki wody. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do szpinaku. Delikatnie wymieszać, połączyć z makaronem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać nie za drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Wymieszać. Voilà :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych