Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi

Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi

Opis wykonania

40 min
Łatwe
dla 4 osób

Makaron Tortiglioni w tej wersji smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonały na lunch czy pyszną kolację. Smacznego! :)

Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak usmażyć na patelni na połowie szklanki wody. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do szpinaku. Delikatnie wymieszać, połączyć z makaronem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać nie za drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Wymieszać. Voilà :)
Anna Ślubowska
Wiecej moich przepisów
Wasza ocena

Quiz – co wiesz o kuchni włoskiej?

Kiedy zwykle podaje się antipasti?