Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi
4 porcje
40 min
Łatwe
Makaron Tortiglioni w tej wersji smakuje wybornie zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonały na lunch czy pyszną kolację. Smacznego! :)
Składniki
500 g Makaron Tortiglioni
320 g Tuńczyk z puszki w sosie własnym
3 garść Świeży szpinak bez ogonków
1 garść Orzechy włoskie
200 ml Kwaśna śmietana
Sól
Świeżo mielony pieprz
1/2 szklanka Woda
Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi
Tortiglioni z tuńczykiem, szpinakiem i orzechami włoskimi
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Szpinak usmażyć na patelni na połowie szklanki wody. Dodać śmietanę, sól, pieprz. Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać do szpinaku. Delikatnie wymieszać, połączyć z makaronem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać nie za drobno posiekanymi orzechami włoskimi. Wymieszać. Voilà :)
Komentarze