Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Wypróbuj przepis, dodaj komentarz ze zdjęciem i wygraj! Dowiedz się więcej
Szczegóły w regulaminie.


Truskawki pod cynamonową pierzynką

Truskawki pod cynamonową pierzynką
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekki i pyszny deser na ciepło

Składniki

300 g Truskawki
3 szt. Żółtka
3 łyżka Syrop klonowy
1 łyżeczka Cynamon
30 g Płatki migdałów

Opis wykonania

Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki. Układamy płasko w żaroodpornych kokilkach. Żółtka ubijamy aż staną się białe, wtedy dodajemy syrop klonowy i cynamon, jeszcze przez chwilę miksujemy. Całość wylewamy na truskawki, dekorujemy płatkami migdałów. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez około 15minut. Smacznego!
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Bardzo szybki ale niebanalny deser 👍