Truskawki pod cynamonową pierzynką
3 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Lekki i pyszny deser na ciepło
Składniki
300 g Truskawki
3 szt. Żółtka
3 łyżka Syrop klonowy
1 łyżeczka Cynamon
30 g Płatki migdałów
Truskawki pod cynamonową pierzynką
Truskawki pod cynamonową pierzynką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Truskawki myjemy i kroimy na małe kawałki. Układamy płasko w żaroodpornych kokilkach. Żółtka ubijamy aż staną się białe, wtedy dodajemy syrop klonowy i cynamon, jeszcze przez chwilę miksujemy. Całość wylewamy na truskawki, dekorujemy płatkami migdałów. Kokilki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekamy przez około 15minut.
Smacznego!
Komentarze