


Wegańskie babeczki. które są delikatnie wilgotne, z wyczuwalnym aromatem skórki pomarańczy i orzeźwiającym lukrem cytrynowym.
Piekarnik nastawiamy na 180 °C. Wszystkie suche składniki (oprócz cukru pudru) przesiewamy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce łączymy mokre składniki wraz ze skórką z pomarańczy a następnie przelewamy je do suchych i mieszamy (można to zrobić ręcznie lub przy pomocy miksera, aby jeszcze bardziej napowietrzyć masę). Ciasto wlewamy do foremek do mini babeczki i pieczemy przez ok. 20 minut do tzw. suchego patyczka. Gotowe babeczki zostawiamy do ostygnięcia i przygotowujemy lukier. Cukier puder łączymy wraz z sokiem z cytryny i skórką. Gdyby konsystencja lukry była za rzadka należy dodać więcej cukru a gdyby okazała się za gęsta dolać wody. Ostudzone babeczki dekorujemy lukrem