Chleb ze świeżo palonym sianem
4 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Chleb z mąki pszennej z dodatkiem świeżo palonego siana.
Składniki
Mąka, cukier puder, sól, woda ciepła, siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, sezam, siano.
Chleb ze świeżo palonym sianem
Chleb ze świeżo palonym sianem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Robimy zaczyn z ciepłą wodą, cukier puder, sól i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia. W misce łączymy resztę składników oprócz siana. Siano palimy, następnie ucieramy i przesypujemy przez sito aż do uzyskania pudru, odkładamy do wyrośnięcia, następnie przekładamy do formy i kolejny raz czekamy aż wyrośnie. pPieczemy w temperaturze 220 stopni przez godzinę.
Komentarze