Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Chleb z mąki pszennej z dodatkiem świeżo palonego siana.

Składniki

Mąka, cukier puder, sól, woda ciepła, siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, sezam, siano.

Opis wykonania

Robimy zaczyn z ciepłą wodą, cukier puder, sól i drożdże, odstawiamy do wyrośnięcia. W misce łączymy resztę składników oprócz siana. Siano palimy, następnie ucieramy i przesypujemy przez sito aż do uzyskania pudru, odkładamy do wyrośnięcia, następnie przekładamy do formy i kolejny raz czekamy aż wyrośnie. pPieczemy w temperaturze 220 stopni przez godzinę.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Wow 😁bardzo zaskakujący pomysł 👍