Wegańskie bananowo-batatowe browni z tahini
8 porcje
100 min
Łatwe
Wegańskie browni przypominające klasyczne ciasto zebra.
Składniki
100 g mąka owsiana
100 g mąka kukurydziana
250 g bataty
400 g marchew
2 łyżka olej kokosowy
2 łyżka tahini
2 szt. banany
2 łyżka syrop klonowy
250 ml woda
2 łyżka karob
40 g mielone siemię lniane
10 g przyprawy: cynamon, kurkuma, imbir, kardamon
Wegańskie bananowo-batatowe browni z tahini
Wegańskie bananowo-batatowe browni z tahini
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Bataty pieczemy owinięte w folię aluminiową 50 minut. Marchew tarujemy. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy karob i ponownie miksujemy. Ciasto przekładamy do foremki (średnica 25 cm). Pieczemy 50 minut w 150 stopniach.
Komentarze