Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Wegańskie bananowo-batatowe browni z tahini

Wegańskie bananowo-batatowe browni z tahini
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

100 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wegańskie browni przypominające klasyczne ciasto zebra.

Składniki

100 g mąka owsiana
100 g mąka kukurydziana
250 g bataty
400 g marchew
2 łyżka olej kokosowy
2 łyżka tahini
2 szt. banany
2 łyżka syrop klonowy
250 ml woda
2 łyżka karob
40 g mielone siemię lniane
10 g przyprawy: cynamon, kurkuma, imbir, kardamon

Opis wykonania

Bataty pieczemy owinięte w folię aluminiową 50 minut. Marchew tarujemy. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy karob i ponownie miksujemy. Ciasto przekładamy do foremki (średnica 25 cm). Pieczemy 50 minut w 150 stopniach.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych